Renoveren met de juiste man

Geloof het of niet, het betalen van een professionele bouwer om uw renovatieplannen te citeren gaat u geld besparen op de lange termijn…

U hebt besloten uw huis te renoveren en bent begonnen aan uw reis om de juiste bouwer te vinden. Misschien heeft u al een aantal plannen opgesteld en bent u op zoek naar bouwers om u een offerte te geven.

U gaat op zoek naar lokale bouwers en komt een koppel tegen dat GRATIS offertes aanbiedt. U stuurt uw plannen op en anticipeert gretig op de komst van hun offertes.

Maar wacht, hoe zeker bent u ervan dat hun offerte een echte en nauwkeurige indicatie zal zijn van hoeveel het u zal kosten om uw huis te renoveren?

Ons advies is om op uw hoede te zijn voor bouwers die gratis offertes aanbieden – projecten die op deze manier beginnen kosten uiteindelijk bijna altijd veel meer (en niet te vergeten de extra stress).

Om een nauwkeurige en gedetailleerde vaste prijsopgave te maken, zal het een bouwer veel tijd kosten – waarschijnlijk tussen de 40 en 100 uur, afhankelijk van de omvang en de complexiteit van het project.

Het ontwikkelen van een vaste prijsopgave voor een woningrenovatie omvat vele processen en vergaderingen en dient rekening te houden met diverse factoren en zaken die de inbreng van meerdere professionele derden vereisen. Tuinmeubelen kopen voor je tuin? Bekijk dan zeker de mogelijkheden eens van E-Woodproducts. Je kan er nu ook hout kopen.

Niemand houdt ervan om gratis te werken, dus de kans is groot dat de gratis offerte die u ontvangt niet de vereiste hoeveelheid tijd en moeite heeft gehad om ervoor te zorgen dat deze zo volledig en accuraat is als hij zou moeten zijn. Op dat moment komen de extra kosten in het hele project binnen en komt uw budget onder grote druk te staan.

INZICHT IN HET OFFERTEPROCES

Om een nauwkeurige offerte voor uw woningrenovatie te ontwikkelen, moet een professionele bouwer eerst zorgvuldig uw plannen bestuderen om precies te begrijpen welke bouwwerkzaamheden nodig zijn en welke onderaannemers en andere specialisten moeten worden ingezet.

Ze moeten samen met u bijna kamer voor kamer uw plannen doornemen, punt voor punt, zodat ze een volledige en uitgebreide scope van het werk voor het project kunnen schrijven. Het kan zijn dat u de renovatie in fasen wilt voltooien, of dat u een deel van het werk zelf wilt doen, zoals het schilderij. Zij zullen deze informatie moeten weten voordat ze de prijs van uw project bepalen.

De bouwer moet ook de kwaliteit van de afwerking die u wilt in elk gebied te bespreken, zodat ze zich bewust zijn van uw verwachtingen en kan de nodige items op te nemen.

Bijvoorbeeld – welke vloerbedekking wilt u, tapijt, tegels, houten overlay? Als u de badkamer betegelt, betegelt u dan het plafond? Wilt u een 20mm of een 40mm stenen bankblad in uw keuken? Zo ja, wilt u watervalafsluitingen? Wat voor soort deuren installeert u en hoe zit het met het hang- en sluitwerk?

Dit soort details zijn over het algemeen niet opgenomen in de bouwtekeningen, maar moeten bekend zijn bij de ontwikkeling van een gedetailleerde en nauwkeurige offerte. Ze moeten vaak individueel worden geprijsd en kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de totale prijs voor uw renovatie.

Zodra de fijnere aspecten van uw project zijn bepaald, moet de bouwer dan tijd besteden aan het kwantificeren en sourcen van de bouwmaterialen en andere armaturen, evenals het schatten van de arbeidsuren om het benodigde timmerwerk te doen.

Bovendien moeten de plannen vaak naar verschillende onderaannemers worden gestuurd met een overzicht van het werk dat ze moeten prijzen. Dingen zoals dakspanten, constructiestaal, beton, het leggen van bakstenen/blokken, isolatie, betegeling, schilderwerk, loodgieterswerk en elektriciteit kunnen allemaal een materieel effect hebben op uw projectkostprijs. Het is belangrijk dat ze niet worden gemist van uw offerte of gewoon ‘geguesst’.

Zoals u zich kunt voorstellen kost het veel tijd om al deze informatie te berekenen, aan te vragen, te beoordelen en samen te voegen tot een uitgebreide en nauwkeurige offerte.

Elk renovatieproject is anders – het is nog nooit eerder gebouwd, dus het is geen kwestie van knippen en plakken uit een eerdere offerte!

Gezien de hoeveelheid tijd en moeite die nodig is in het bovenstaande proces, zal een bouwer die gratis offertes verstrekt, meestal de boel hebben ingekort, het proces hebben gehaast, specifieke details hebben weggelaten of u gewoon een prijs hebben gegeven die is samengesteld aan de hand van een lijst met ‘schattingen’ of ‘toeslagen’. Dit alles kost u later meer.

EEN OFFERTE IS MEER DAN EEN GETAL…

Als u een één of twee pagina’s tellende ‘offerte’ krijgt, moeten de alarmbellen voor u gaan rinkelen. Een professionele offerte voor uw woningrenovatie moet een lijvig document zijn – minimaal 30 tot 40 pagina’s.

Het moet aangeven hoe elk aspect van uw project zal worden behandeld, met inbegrip van de details van de te gebruiken materialen, wat is inbegrepen en wat kan worden uitgesloten van de prijs, eventuele referentie tekeningen of modellering gebruikt en misschien zelfs een ontwerp van de bouw schema of tijdschema.

Als een bouwer genoeg vrije tijd heeft om u een gratis offerte aan te bieden, dan is hun tijd en diensten waarschijnlijk niet gevraagd – wees dus voorzichtig. Deze bouwers kunnen zo wanhopig zijn om u aan te melden dat ze u in het begin alles gratis aanbieden, alleen maar om uw bedrijf te krijgen. U kunt er zeker van zijn dat ze het tekort zullen aanvullen door u ergens anders in het proces meer in rekening te brengen.

Professionele bouwers kennen de werkelijke kosten van hun tijd en expertise al en zullen de juiste kosten voor hun diensten in rekening brengen. table bois

Ze zullen niet op zoek zijn naar manieren om de eerste verliezen terug te verdienen – ze zijn gewoon op zoek naar het dekken van hun basisoffertekosten.

Dus als u niet gepakt wilt worden en een uitgebreide en nauwkeurige offerte voor uw renovatie wilt, doe dan uw onderzoek. Bij het interviewen van bouwers vragen hoeveel ze rekenen voor hun offerte vooraf. Dit zal u helpen om hun proces te begrijpen en u in staat stellen om een professionele bouwer te selecteren.

U zult genieten van een veel sterkere werkrelatie en vinden dat het hele project soepel verloopt vanaf het begin zonder ongewenste verrassingen.

Om aan de slag te gaan met uw verbouwingsreis, praat u vandaag nog met ons over ons offerteproces en de kosten.