Inbouwverlichting

Inbouwverlichting wordt als veel subtieler beschouwd dan andere verlichting. Inbouwverlichting past in uw plafond en wordt tussen de plafondbalken geplaatst. Het kan zijn dat u uw plafond moet verbouwen voor het installeren van inbouwverlichting. De rail is echter flexibeler en aanpasbaar. De installatie zal ook veel eenvoudiger zijn.

Zowel de rail als de inbouwverlichting kan in veel verschillende toepassingen worden gebruikt en kan op dezelfde manier werken, afhankelijk van het doel van het gebruik. Het belangrijkste verschil tussen rail en inbouwspots is dat de inbouwspots permanent aan het plafond worden bevestigd. Maar de railverlichting hangt tot aan het plafond en kan 360 graden gedraaid worden. U kunt eenvoudig aanpassingen maken afhankelijk van uw behoefte.

Railverlichting is een goede optie voor verschillende soorten instellingen, waaronder cement plafond, betonnen plafond, hoog plafond en balkenplafonds. In feite kunt u track-lampen gebruiken voor decoratieve doeleinden. U kunt eenvoudig hanglampen aan de rails hangen.

Inbouwspots worden beschouwd als het beste voor de korte, piek- of hellende plafonds. Net als track lights, bieden inbouwspots ook veel flexibiliteit. U kunt het in bijna alle ruimtes gebruiken. Maar zorg ervoor dat dit niet de enige bron van de verlichting is.

Als het gaat om de installatie, hebben beide soorten verlichting een aantal problemen. Als u een aantal eenvoudige lampen koopt, zult u geen moeite hebben om beide soorten verlichting te installeren. U kunt echter een andere ervaring verwachten als u een aantal complexe lampen koopt. Je zou wat structurele veranderingen nodig hebben om inbouwverlichting te installeren. Nog belangrijker is dat inbouwspots misschien niet geschikt zijn voor alle soorten plafonds.

Bovendien zijn inbouwspots niet budgetvriendelijk. U zult meer moeten besteden aan de inbouwspots dan aan spoorverlichting. De prijs zal variëren afhankelijk van het type verlichting en de eisen die aan het plafond worden gesteld.

Welke is de beste?
Dat hangt af van het doel van het gebruik. Deze beide lampen kunnen bijna overal worden gebruikt als de installatie deze ondersteunt.

1. 1. Keuken
U kunt zowel rail- als inbouwverlichting in uw keuken installeren. U kunt de baanverlichting installeren om het voorbereidingsgebied en het aanrecht te verlichten. U kunt een track in het midden gebruiken voor een betere verlichting. U kunt ook inbouwspots in het plafond van uw keuken installeren om het voorbereidingsgebied te verlichten. U moet echter meer dan één lamp installeren als u alleen inbouwverlichting gebruikt. De vraag naar de unieke installatie-eis zal extra zijn. Maar ja, als de keuken klein is, kunt u gaan met inbouwspots om meer ruimte te krijgen.

woonruimte-track-lights

2. 2. Woonkamer
U kunt spoorverlichting in uw woonkamer installeren om veel licht te krijgen. Het kan het beste zijn als uw woonkamer veel functionele ruimtes heeft. U kunt de verlichting aanpassen aan uw wensen. Inbouwverlichting kan een goede optie zijn als u de esthetische aantrekkingskracht wilt vergroten. U kunt het gebruiken om bepaalde gebieden te markeren.

3. 3. Slaapkamer
Voor uw slaapkamer kan inbouwverlichting een goede optie zijn. U kunt ze installeren in de inloopkast en boven het dressoir en de ijdelheid. Ja, u kunt ook gebruik maken van track-lights in al die ruimtes.

4. 4. Badkamer
Als u op zoek bent naar de beste optie voor uw badkamer, kunt u denken aan het installeren van inbouwverlichting. Inbouwspots zijn waterdicht en kunnen overal worden geïnstalleerd. Ook is dit alleen licht dat in uw douche kan worden geïnstalleerd.

Als het gaat om inbouwverlichting vs. spoorverlichting, zullen de meeste dingen afhangen van de functie en de stijl. U kunt deze beide opties gebruiken voor spots en volledige verlichting. Kies de juiste optie afhankelijk van uw budget en voorkeur. Focus ook op de unieke installatie-eis. Inbouwspots kunnen niet in alle soorten plafonds worden geïnstalleerd.

Inbouwverlichting vs. spoorverlichting: Wat is het beste voor Keuken, Woonkamer, Slaapkamer & Badkamer?
Normaal gesproken kijken we over het hoofd bij het renoveren van een huis of bij het plannen van de bouw. Echter, dit is een van de belangrijkste functies en speelt een grote rol bij het bepalen van de functionaliteit en het beteugelen van de aantrekkingskracht van uw huis. Daarom moet u extra voorzichtig zijn met het kiezen van de juiste verlichtingsfuncties om het comfortniveau en de esthetische aantrekkingskracht van uw huis te verhogen. In dit artikel bespreken we twee populaire verlichtingsarmaturen: Inbouwverlichting en spoorverlichting.

Track- en inbouwverlichting zijn verschillende vormen van taakverlichting. Beide worden beschouwd als het beste voor het verlichten van een specifiek gebied. Ze hebben veel dingen gemeen, zoals een vergelijkbare functionaliteit. Sommige verschillen in de installatie en de verlichting maken echter twee totaal verschillende verlichtingssystemen.

Inhoudsopgave [toon]

Wat is inbouwverlichting?
keuken-LED-inbouwverlichtingInbouwverlichting wordt ook wel Can-verlichting genoemd. Als u bereid bent om iets meer uit te geven, kunt u deze optie overwegen. De inbouwverlichting wordt in uw plafond geïnstalleerd. Deze worden met behulp van hangers aan uw plafondbalken gemonteerd. Deze lampen bieden samen met het plafond intermitterende lichtbronnen, afhankelijk van de opstelling. Sommige inbouwspots kunnen iets onder het plafondoppervlak uitsteken.

Inbouwverlichtingen worden beschouwd als veel subtieler dan baanverlichtingen. Deze lampen mengen zich met uw plafond. Ook zal de installatie variëren afhankelijk van het type verlichting. Inbouwverlichting is echter meestal eenvoudig te installeren, tenzij u geen complex systeem heeft gekocht. U kunt ze gewoon tussen de plafondbalken plaatsen en vervolgens afdekken met gipsplaten.

1. Voordelen
a. Maakt een grotere indruk
Inbouwverlichting maakt uw woonkamer of slaapkamer groter. Deze verlichting is ontworpen om minder visuele ruimte in beslag te nemen. De reden hiervoor is dat deze in uw plafond worden geplaatst zonder dat ze naar beneden hangen om de visuele ruimte van het plafond in beslag te nemen. Ook, hun muur wassen effecten van inbouwverlichting maken een kamer om te kijken groter.

b. Verborgen inrichtingen
De armaturen van de inbouwverlichting zullen niet zichtbaar zijn omdat deze in het plafond zijn geïnstalleerd. Als u ruimtes heeft met een laag plafond, dan kan inbouwverlichting voor u de beste optie zijn. Ook zal een hangende verlichting een kamer korter doen lijken. U zult dit probleem niet hebben met inbouwverlichting.

c. Meer gericht
Inbouwspots werken als de schijnwerpers. Deze zijn het beste te richten op de kunstwerken en een aantal andere specifieke gebieden zoals tafels, leesstoelen en bureau.

d. Waterdichte lampen
Inbouwspots worden beschouwd als het beste voor badkamers, omdat deze waterdicht zijn. Dit zijn de enige lampen die u in uw douche kunt installeren. Het zal af te dichten in het plafond zonder beïnvloed te worden door water.

5. 5. Verschillende kleuropties
U vindt inbouwspots in bijna alle kleuren. U kunt ze gebruiken om uw kamers op veel verschillende manieren te upgraden. Het wordt ook beschouwd als veiliger voor de kinderen dan het ophangen van verlichting. Het wordt geleverd met een koffer om bescherming te krijgen tegen het stof, ongelukken en kinderen.

2. 2. Nadelen
a. Installatievraagstukken
Hoewel inbouwspots het beste worden beschouwd als gevolg van hun verbeterde functionaliteit, kan het toch voorkomen dat u problemen ondervindt bij de installatie ervan als u een complexe lamp koopt. U moet gaten in uw plafond snijden en misschien moet u de isolatie verwijderen om brand te voorkomen.

b. Klein dekkingsgebied
Omdat de inbouwverlichting slechts een klein oppervlak beslaat, moet u misschien een groot aantal lampen installeren om uw kamer goed te verlichten.

c. Grot-achtig effect
Wanneer inbouwverlichting alleen in een ruimte wordt geïnstalleerd, kan het een grot-achtig effect geven. Een grot-effect ontstaat wanneer er slechts enkele lichte plekken in de kamer zijn. Muren en andere ruimtes zullen echter donker blijven.

d. Energie-onzuiverheid
Als inbouwverlichting niet goed is geïnstalleerd, kan dit veel energieproblemen veroorzaken. Het gevolg hiervan is dat u misschien meer aan energie moet besteden.

Wat is spoorverlichting?
Track-and-recessed-lights-in-kitchenTrack verlichting is anders dan inbouwverlichting. Dit zijn de reeks hanglampen die naast een smalle rail aan uw plafond hangen. Deze rail wordt gemonteerd op een aansluitdoos en voorziet de hanglampen van stroom. U vindt drie soorten railverlichting. Dit zijn een basis railsysteem, een kabelsysteem en een monorailsysteem. Wanneer het basis railsysteem direct aan het plafond wordt aangesloten, zal het kabelsysteem bestaan uit stalen kabels die als treinrails zijn gerangschikt. Bij het kabelsysteem hangen de lampen meestal in het midden. Bij een monorailsysteem hangt het spoor een paar centimeter onder het plafond.

1. Voordelen
a. Kosteneffectieve oplossing
Railverlichting biedt een kosteneffectieve oplossing in vergelijking met inbouwverlichting. Deze lampen worden direct aan een plafondoppervlak gemonteerd en dat vraagt om een minimaal invasief proces.

b. Gemakkelijk te installeren
Track lights zijn eenvoudig te installeren. U hebt geen structurele remodellering nodig tijdens het installeren van spoorverlichting, in tegenstelling tot inbouwverlichting