Renovatiebudget

Als u droomt van een transformatie van uw huis, zullen de renovatiekosten vrijwel zeker op uw netvlies liggen. Zelfs de planningsfase van een renovatie brengt kosten met zich mee. Dus het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat u zich de bouw kunt veroorloven, voordat u begint te investeren in zaken als toestemmingen en tekeningen.

Onze ervaring is dat huiseigenaren de neiging hebben om twee grote fouten te maken;

ze hebben onrealistische verwachtingen van hoe ver hun budget zal rekken en,
ze hebben geen idee van de bouwkosten van vandaag.
Hier is hoe u een greep te krijgen op uw renovatieproject om er zeker van te zijn dat uw budget realistisch is.

Mooie veranda bouwen? Maak een los plan
Het opstellen van een budget voor een renovatie is complex en bijna onmogelijk zonder eerst een aantal details te bepalen. Je hebt op zijn minst een los plan nodig van wat je probeert te bereiken. Denk ook aan de kwaliteit van de afwerking die u wilt en alles wat er waarschijnlijk moet worden vervangen.

Als uw huis oud is, is de kans groot dat zaken als bedrading, dakbedekking en heiwerk ook moeten worden bekeken. Als u nieuwe grond breekt om een uitbreiding toe te voegen, kan de aardewerken aanzienlijk bijdragen aan de kosten, vooral op een hellend terrein of een terrein met potentieel voor rotsen.

Het helpt vaak om een plan te schetsen van de renovatiewerkzaamheden die u overweegt. Zelfs als het plan verandert als je het eenmaal naar een renovatie-expert brengt, kan het een waardevol uitgangspunt zijn voor het verkrijgen van een aantal kostenramingen.

Zonder dat, heb je te maken met onbetrouwbare ‘guesstimates’. Zelfs het meest ervaren bouwbedrijf kan alleen maar een brede kostenraming geven op basis van gemiddelde vierkante meters. Zoals we in een eerder artikel hebben geschetst, kan deze aanpak enorm misleidend zijn.

DENK VERDER DAN ALLEEN HET GEBOUW

De kosten van een renovatie zijn niet alleen de kosten van de bouw. Er zijn kosten voor het ontwerp en de bouw en voor de toestemming voor het gebruik van de middelen die in aanmerking moeten worden genomen. Deze omvatten vaak ook kosten van specialisten zoals ingenieurs, landmeters, regenwater- en Geotech-experts om de details te bepalen die specifiek zijn voor uw project. U moet deze kosten onderzoeken en een vergoeding in uw budget opnemen. Ze kunnen snel oplopen en een aanzienlijke kostenpost zijn in de planning van uw renovatie. Doe er ook beroep op als je bijvoorbeeld info over trapliften zoekt.

Raad eisen kunnen ook toevoegen aan de complexiteit en dus de kosten van uw gebouw, met hoogte-naar-grens en site-coverage regels, of drainage en voertuig toegang eisen. Het is dus belangrijk om deze dingen ook in gedachten te houden.

MAAK U KLAAR OM COMPROMISSEN TE SLUITEN

Als je eenmaal voorbij de scopingfase bent en de juiste huisplannen en -toestemmingen hebt, zullen de echte cijfers naar voren komen. De kans is groot dat er kosten zijn waar je niet aan gedacht had, of cijfers die veel hoger zijn dan verwacht. Dit kan betekenen dat u compromissen moet sluiten – focus op uw must-haves en laat de wensen voor een latere datum.

De beste manier om controle te houden over uw renovatiebudget is om samen te werken met een bouwer tijdens de plannings- en ontwerpfase. Kijk voor bouwers die gespecialiseerd zijn in renovaties en bieden een wrap-around service, met deskundige start-to-finish planning. Een bouwer zal altijd beter op de hoogte zijn van de huidige bouwkosten dan een tekenaar of architect. Ze hebben ook meer belang bij het plannen en klaarzetten van de bouw.

Stellingbouw kosten

EEN ONVOORZIENE GEBEURTENIS BEVATTEN
In renovaties, verwacht het onverwachte, vooral als de jouwe een oudere woning is. Niet-conforme ramen, rotte vloerplaten, bedrading uit de vorige eeuw – deze verrassingen zijn de reden waarom een realistische begroting altijd een noodfonds moet bevatten.

Onder een vaste-prijs-contract voor de bouw adviseren wij altijd een noodfonds van 10-15%, zodat u geld beschikbaar heeft voor het onvoorziene als dat nodig is. Voor een charge-up/kostenvergoedingscontract zal de onvoorziene situatie echter meer rond de 25% moeten liggen. Dit komt omdat de bouwer niet noodzakelijkerwijs de tijd zal hebben besteed om alle kosten zo zorgvuldig te bepalen.

ZORGVULDIGE PLANNING IS DE SLEUTEL

Terwijl u zich voorstelt dat glanzende nieuwe badkamer, of de luxe van extra ruimte als je duwt uit de lounge muur, is het belangrijk om wat zorgvuldige planning te doen voordat je springt in het diepe einde van de renovaties.

Maak een losse plattegrond en maak wat ruwe tekeningen. Beslis hoe sjiek je wilt zijn, en wat je must-haves zijn. Kijk goed naar uw budget – voeg dan 10-25% toe als een noodfonds. Vergeet niet de toestemming van de raad en de kosten voor het opstellen van de tekeningen, het bouwreglement en wat je zou kunnen vinden als de wandbekleding eraf komt of als het tapijt opduikt.

Kies vooral de juiste bouwer. Een met specifieke renovatie ervaring die u niet alleen een realistische schatting kan bieden, maar ook een end-to-end service voor uw renovatieproject.

Wilt u met iemand praten over de kosten van een renovatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op bij over uw project.