Renovatie

Het leven zoals we dat kennen is veranderd. COVID-19 is aangekomen op onze idyllische oevers en stopt ons in ons spoor, zet ons leven op zijn kop en zet onze economie op het spel om in een diepe recessie te duiken.

Aangezien alle Belgen en Nederlanders geconfronteerd worden met de potentiële gevolgen van deze virale pandemie, vragen veel huiseigenaren zich misschien af of het nog wel een goed idee is om door te gaan met hun plannen voor de renovatie van hun huis. Zelf bij Mortex Look stellen we onze die vraag.

WAT ZIJN UW RENOVATIEPLANNEN EN HOE FINANCIERT U ZE?
Sommige renovaties zijn duurder dan andere. Lagere kosten projecten, die uw huis leefbaarder maken zonder uw ‘regenachtige dag’ te hoeven verspillen, hoeven misschien niet te worden uitgesteld.

Die keuken of badkamer upgrade of nieuwe grotere dek zou kunnen zijn gewoon de verbetering die u nodig hebt, vooral als je gaat om meer van uw tijd thuis door te brengen in de komende maanden.

Als je hebt overwogen een grotere renovatieproject en de financiering ervan door middel van een huislening, dan is de beslissing kan een beetje complexer. Het is zeker te vroeg om te zeggen hoe erg de COVID-19 pandemie de economie zal schaden – hoe deze crisis de werkzekerheid en de financiering door de banken op de langere termijn zou kunnen beïnvloeden.

Dat gezegd hebbende, toen de Reserve Bank het OCR liet vallen tot slechts 0,25%, deden de banken het juiste ding en gingen ze de volledige 0,75% verlaging door naar hun zwevende tarieven. Als gevolg daarvan zijn de rentetarieven van de huislening nooit lager geweest, met aanwijzingen van financiële commentatoren dat ze zo laag zijn dat ze zullen gaan en waarschijnlijk in de nabije toekomst zo zullen blijven.

Het renoveren van uw huis, uw grootste bezit, betekent meestal het verhogen van de waarde ervan, waardoor het langetermijnrendement op de investering de moeite en de initiële kosten waard is. Huiseigenaren met een goed eigen vermogen in hun huis, en met name degenen die van plan zijn om voor de langere termijn te blijven, zouden de huidige kans kunnen aangrijpen – nu zou een goed moment kunnen zijn om te profiteren van de lage hypotheekrente en door te gaan met uw plannen.

IN WELKE FASE BEVINDT U ZICH OP UW VERBOUWINGSREIS?
Er zullen huiseigenaren in het hele land zijn die al bezig waren met hun verbouwingen toen de lockdown van niveau 4 werd aangekondigd.

De bouw is misschien al begonnen toen de voortgang ter plaatse volledig tot stilstand kwam. We weten dat zeker – we hadden projecten in verschillende stadia van de bouw en we leven echt mee met huiseigenaren in die situatie.

Die verbouwingen gaan hoe dan ook door. De huiseigenaren, de banken en de bouwers zijn al gecommitteerd aan het project en zullen graag terugkomen om de renovatiewerkzaamheden af te ronden.

Denken over het starten van uw renovatie in de nabije toekomst

Misschien heb je gelijk aan het andere eind van de renovatie reis – je hebt nagedacht over het renoveren van uw huis en over het inschakelen van iemand om u te helpen met de ontwerpfase van uw project. Moet u doorgaan?

De eerste conceptontwerpfase van een renovatieproject duurt gemiddeld vier tot zes maanden. Dat moet genoeg tijd zijn om een beter inzicht te krijgen in de gevolgen op langere termijn van de COVID-19 situatie. Misschien zijn we zelfs de andere kant uit met de economie goed op weg naar herstel.

Dus, terwijl je in je ‘bubbel’ zit, heb je extra tijd om te observeren hoe je huis werkt, wat de tekortkomingen zijn en na te denken over wat je echt nodig hebt om van je huis te genieten.

Maak van de gelegenheid gebruik om wat tijd te verliezen en begin het gesprek met uw bank of geldschieter. Het is altijd nuttig om te begrijpen hoeveel u zich kunt veroorloven om te lenen in deze belangrijke fase.

Aan het einde van de dag is de grootste investering die nodig is om uw renovatieconcept te ontwikkelen uw tijd – en dat is wat velen van ons hebben genoeg op dit moment.

Aanmelden voor het starten van conceptplannen is gewoon dat – het is geen verplichting om de eigenlijke bouw te doen – dus als uw omstandigheden in de tussentijd veranderen, is het niet nodig om verder te gaan. U zult een geweldige visie hebben op wat de mogelijkheden zijn voor uw huis.

Dus gewoon ontspannen en genieten van de ontwerpfase!

Midden in de planning Uw renovatie

Het goede nieuws is dat de ontwerpers en de planners van de gemeente Auckland nog steeds werken (vanuit hun huis), dus de kans is groot dat uw renovatieplannen en/of de aanvraag voor een bouwvergunning in deze periode door zullen gaan.

Conceptontwerp in ontwikkeling
U heeft al een eerste investering gedaan in uw renovatieplannen. Ons advies is om uw vrije tijd nu te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw plannen alles omvatten wat u verwacht. Controleer, controleer en hercontroleer uw plannen. Kijk goed naar elk hoekje en gaatje in uw plannen. Veranderingen in de toestemmingsfase of zelfs tijdens de bouw kunnen zeer kostbaar zijn.

Klaar om naar de bouwvergunningstekeningen te gaan
Misschien bent u tevreden met uw concept of schetsplannen en bent u klaar voor de volgende ontwerpfase – de ontwikkeling van de gedetailleerde bouwvergunningstekeningen. Op dat moment bent u verplicht een verdere investering te doen.

Over het indienen van een bouwvergunning
Als u op het punt staat uw plannen in te dienen bij de gemeente, kunt u natuurlijk op de pauzeknop drukken. Maar we stellen voor dat dit misschien niet nodig is.

Een bouwvergunning zal waarschijnlijk vele weken, zo niet maanden, in beslag nemen en zal zeker niet van de ene op de andere dag verlopen. U heeft twaalf maanden de tijd om met de bouw te beginnen, en indien nodig kunt u de toestemming nog eens twaalf maanden verlengen voor slechts $150*.

Met een beetje geluk hebben we dit COVID-19 virus tegen die tijd goed en echt in de vingers en heb je alle basisprincipes op hun plaats en klaar om je project te starten wanneer het voor jou opportuun is.

Plannen zijn in de Raad
Voor degenen die wachten op hun bouwvergunning, heb je niets te verliezen.

Als u dat nog niet hebt gedaan, gebruik dan uw vrije tijd om uw armaturen te overwegen – uw keukenapparatuur, uw verlichting, uw sanitair, zelfs uw deurklinken.

Terwijl je misschien niet in staat zijn om naar de winkels van de leverancier op dit moment, velen van hen hebben uitgebreide websites met al hun producten gedetailleerd. Ontwikkel een korte lijst om aan te raken en te voelen zodra we in staat zijn om weer te bezoeken winkels – en wie weet, kan er een aantal goede deals te hebben zodra de deuren weer open!

Quoteringsfase

Je bent al maanden bezig met het plannen van je renovatie. De bouwvergunning is afgegeven, de fondsen zijn goedgekeurd en uw bouwer heeft u een offerte gegeven – u bent bijna klaar om met de bouw te beginnen.

Er zijn zowel voors en tegens over deze situatie. U heeft veel tijd en geld geïnvesteerd om tot dit stadium te komen, dus u moet uw Microtopping zorgvuldig overwegen.

Aan de positieve kant kunnen andere huiseigenaren koudwatervrees krijgen en zich terugtrekken uit hun projecten, waardoor er op korte termijn capaciteit van onderaannemers en leveranciers vrijkomt. Het is mogelijk dat uw bouwschema wordt versneld.

Ondertussen bent u ook in een goede positie om te profiteren van de record-lage rente. Maak uw constructie af en sluit die geweldige tarieven in.

U bent ook een van de gelukkigen en heeft al enige duidelijkheid over uw bouwkosten. De prijzen van veel bouwproducten en -materialen kunnen de komende maanden stijgen als de lokale productie of de invoer in het land wordt tegengehouden. Het kan daarom verstandig zijn om nu uw bouwer te tekenen en een belangrijk product te bestellen.

Aan de andere kant, als u doorgaat met de bouw, kunnen er verstoringen zijn in de gebruikelijke toeleveringsketen, waardoor er vertragingen ontstaan en een langdradig bouwschema. Het is nog steeds niet duidelijk of de bouwsector zal worden beïnvloed door COVID-19 beperkingen op de bedrijfsvoering en of de lockdown van niveau 4 blijvende gevolgen zal hebben. Simpel gezegd weet niemand het.

Bovendien, als er een andere lockdown of een COVID-19 gerelateerde kwestie op de site zou zijn, zou u bereid moeten zijn dat uw project waarschijnlijk tot stilstand zou komen. Terwijl een start-en-stop lastig zou zijn, zou een goed georganiseerd en efficiënt bouwbedrijf in staat moeten zijn om uw project met enige prioriteit opnieuw in te plannen en snel weer vooruitgang te boeken.

Alles in overweging genomen, als al deze onzekerheid u zorgen baart, stellen wij voor om de omvang van uw renovatieproject opnieuw te bekijken. De meeste (goede) bouwers zullen de situatie welwillend tegemoet treden – we zitten er immers allemaal samen in. Ze zullen met u willen samenwerken om een win-win situatie te vinden.

Dat kan betekenen dat u zich concentreert op de prioriteiten van het renovatieproject, terwijl u de ‘wil’ voor een andere dag laat liggen. Bekijk de gekozen materialen en afwerkingen – misschien zijn er goedkopere alternatieven die gebruikt kunnen worden en die geen invloed hebben op de kwaliteit van het eindresultaat.

EEN PARTNERSCHAPSBENADERING
Bij MyHome Renovations is het onze filosofie om het risico en de onzekerheid voor Auckland-huiseigenaren die willen renoveren te verminderen. Helaas is het in deze uitzonderlijke tijden voor iedereen erg moeilijk te voorspellen hoe de komende weken, zelfs maanden, eruit zullen zien.

Wat er ook gebeurt, huiseigenaren verdienen het om een echte partner in hun renovatieproject te hebben. Ze moeten zich geïnformeerd voelen over hun opties en in staat zijn om de beste beslissingen te nemen voor zichzelf en hun huis renovaties.